products

AC-HPR (retinian hydroksypinakolonu)

Podstawowe informacje
Miejsce pochodzenia: Chiny
Nazwa handlowa: AC-HPR
Minimalne zamówienie: Do negocjacji
Cena: negotiable
Szczegóły pakowania: Do negocjacji
Czas dostawy: Do negocjacji
Zasady płatności: Do negocjacji
Możliwość Supply: Do negocjacji
Szczegóły informacji
Wygląd zewnętrzny: Żółty proszek lub krystaliczny proszek Zapach: Charakterystyka
Czystość (HPLC): ≥99%
High Light:

Składnik HPR z witaminą A

,

nr CAS 893412 73 2 Retinoinian hydroksypinakolonu

,

składnik przeciwutleniający o działaniu przeciwstarzeniowym


opis produktu

NAZWA PRODUKTU

AC-HPR

 

OPIS

AC-HPR to bezpośrednio działający retinol nowej generacji.Jest to jedna z najbardziej biodostępnych, dostępnych bez recepty form witaminy A sprzedawanych w kosmetykach i łatwa w formułowaniu.Ponadto jest bardzo stabilny i nie podrażnia skóry.

 

IDENTYFIKACJA PRODUKTU

Nazwa INCI: Retinian hydroksypinakolonu
Nr CAS: 893412-73-2
Wzór chemiczny: C26H38O3
Masa cząsteczkowa: 398,58

 

ZALETY

- Nie irytujące
- Wysoka stabilność
- Ulepszona aktywność
- Łatwy do sformułowania

 

PRZECHOWYWANIE I STABILNOŚĆ

Produkt można przechowywać przez 12 miesięcy od daty produkcji w nieotwartym oryginalnym opakowaniu iw temperaturze pokojowej.
Należy go chronić przed światłem, ciepłem, tlenem i wilgocią.Przechowywać pojemnik szczelnie zamknięty.Po otwarciu szybko użyj zawartości.

 

APLIKACJE

1. Zastosowania obejmują (między innymi) preparaty do pielęgnacji skóry, kosmetyki kolorowe i do pielęgnacji ciała.
2. Może być formułowany w emulsje typu olej w wodzie, emulsje typu woda w oleju i inne rodzaje formuł, takie jak emulsje, serum i systemy bezwodne, dodawane do fazy olejowej wszystkich emulsji, o neutralnym pH.
3. Polecany do stosowania na noc, współskomponowany z innymi składnikami aktywnymi, fotostabilizatorami, a nawet filtrami przeciwsłonecznymi do noszenia na co dzień.
4. Zaleca się formułowanie tego produktu w taki sposób, aby uniknąć wtłaczania powietrza/tlenu do końcowego produktu kosmetycznego.Podobnie jak wszystkie retinoidy, wysoce specyficzny zestaw sprzężonych wiązań podwójnych jest podatny na utlenianie, sugeruje się stosowanie antyoksydantów, takich jak witamina E.
5. Może promować metabolizm keratyny, oczyszczać pory i leczyć trądzik, poprawiać szorstkość skóry, rozjaśniać koloryt skóry, zmniejszać widoczność drobnych linii i zmarszczek.

 

DAWKOWANIE

0,01‰ - 0,3%

 

 

Szczegóły kontaktu
ANECO

Numer telefonu : 86 25 66060698